KRAP - Motivation
Denne video er en forsmag på kurset. Start kurset for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-08-24

KRAP - Motivation

Varighed ca. en time

KRAP kursus om de unges manglende motivation og hvad man kan gøre som fagperson.

Beskrivelse
Uheldig forhold, grundforudsætninger og opvækstvilkår kan føre til at motivationen til at gå i interaktion med omgivelserne udvikles mangelfuld. Man udvikler negative grundtanker.

PsykologCentret er med sine 16 år bag sig, et solidt og veletableret privat psykologfællesskab, som tilbyder private, offentlige institutioner og myndigheder samt det private erhvervsliv, psykologfaglige ydelser af høj faglig kvalitet, med baggrund i forskning og praksis-viden. Vores værdier er grundlagt på et anerkendende og ressourcefokuseret fundament og med den kognitive tilgang som faglig ramme. Alle psykologer og konsulenter har bred erfaring med KRAP og betegnes som interne KRAP-specialister.

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.

Lektioner

1.  Introduktion

et minut

2.  Mennesket er motiveret

Dette kursus handler om motivation og med afsæt i KRAP, skal vi i første lektion tale om, hvordan vi kigger på motivation og hvordan vi som professionelle skaber motiverende miljøer. 

13 minutter

3.  Forudsætninger

I denne lektion vil Peter komme ind på forudsætningerne for motivation. 

7 minutter

4.  4 typer motivation

I denne lektion vil Peter gøre dig klogere på de fire typer motivation. 

12 minutter

5.  Motivation smitter

Peter vil i denne lektion uddybde, hvad det vil sige at vi som professionelle har en andel i, hvordan vi smitter andre med motivation. 

13 minutter

6.  Fremme motivationen

I den sidste lektion vil Peter komme ind på 'movitationsskemaet', som gennemgår nogle af de vigtige elementer i forhold til motivation.   

11 minutter

7.  Ofte stillede spørgsmål omkring motivation

FAQ

5 minutter

Peter Bilgrav

Peter  Bilgrav

Faglig direktør, Aut. psykolog & partner i Psykolog Centret

Peter er uddannet psykolog (cand. pæd. psych.) i 2004, autoriseret og medlem af Dansk Psykologforening. Han har gennemgået efteruddannelse i kognitiv terapi. Og har siden starten af 2007 været tilknyttet PsykologCentret. Før Peter blev privatpraktiserende psykolog, arbejdede han som psykolog på et PPR-kontor (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), hvor han især arbejdede med psykologiske undersøgelser, konsultativt arbejde, supervision og samtaleforløb. Inden Peter blev psykolog, blev han uddannet lærer i 1994, hvorefter han har undervist børn, unge og voksne. Ud over en omfattende undervisningserfaring har han arbejdet med projektudvikling, erhvervs- og uddannelsesvejledning samt ledelse.