Denne video er en forsmag på kurset. Start kurset for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-08-10

Eksamensangst

Varighed 37 minutter

Vil du lære at håndtere din eksamensangst eller præstationsangst? Har du svært ved at klare dine eksamener eller fremlæggelser på grund af nervøsitet? Bliver du nervøs bare ved tanken om præstationer, eksamener og fremlæggelser? Er du træt af at blive begrænset og hæmmet af din nervøsitet? Her er et online kursus hvor Grethe Lindbjerg hjælper til håndtering af eksamens- og præstationsangst, som er tilrettelagt til unge studerende på gymnasier, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser samt til skoleelever i 7. – 10. klasse.

Grethe Lindbjerg er tidligere efterskolelærer og uddannelsesvejleder - nu selvstændig teenagecoach og forfatter til fagbøger om emnet.

Læringsmål

  • Få indsigt i hvordan eksamensangst kan udvikle sig
  • Få indsigt i redskaber til at håndtere eksamensangst

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.

Lektioner

1.  Hvad er eksamensangst?

Første del af kurset omhandler hvad eksamensangst er, og det er meget almindeligt at man bliver nervøs hvis man skal præstere noget ekstra. Problemet er, når nervøsiteten bliver altovertagende og bliver til angst. 

2 minutter

2.  Hvorfor får du eksamen-eller præsentationsangst?

Nervøsitet er normalt, men en overdrevet nervøsitet eller angst kan skyldes lidt forskelligt. Nogen kan have det svært ved at være i centrum, eller blive vurderet eller få opmærksomhed. Nogle kan have stort fokus på dine resultater eller andres resultater. 

6 minutter

3.  Hvordan kan du gøre noget ved din eksamensangst?

Tredje del omhandler hvordan man kan gøre noget ved sin eksamensangst, hvor fokus her vil være hvordan man kan tænke anderledes. Her handler det om at tage styringen over følelserne, så man ikke bliver styret af følelserne. Det kræver planlægning og faglig forberedelse. 

9 minutter

4.  Redskaber til håndtering af eksamensangst

Der fortsættes med nogle konkrete redskaber til hvordan man bearbejder sin nervøsitet. Her kan man aflede eller berolige, hvor man lytter til sig selv og kan kende tegene på sin nervøsitet. 

15 minutter

5.  Afslutning

Der bliver på denne lektion opsummeret hvad der der gennemgået på de forskellige lektioner og hvordan man benytter de forskellige værktøjer. 

2 minutter

6.  Ofte stillede spørgsmål

På denne sidste lektion gennemgår Grethe de spørgsmål hun oftest møder hos de elever som hun hjælper, og de svar som kan hjælpe en videre i angsten.

3 minutter

Grethe Lindbjerg Sørensen

Grethe Lindbjerg Sørensen

Indehaver af Teenagecoach Grethe Lindbjerg

Grethe Lindbjerg er tidligere efterskolelærer og uddannelsesvejleder - nu selvstændig teenagecoach og fagbogsforfatter. Hun coacher unge mennesker, hvor hun bl.a. har været ansat på en idrætsefterskole og i Kriminalforsorgen. Hun tilbyder rådgivning om ungdomsproblemer og gode råd til livet i en teenagefamilie, samt familierådgivning.