Denne video er en forsmag på kurset. Start kurset for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-08-31

Skab gode relationer mellem dig og barnet

Varighed 33 minutter

Hvordan løser vi konflikter mens vi har barnets følelsesmæssige og personlige udvikling på sinde? Kurset omhandler relationsforståelse mellem dig og barnet, og hvordan vi dette netop kan forene de to hensyn.

Konflikter skal løses, men barnets følelsesmæssige og personlige udvikling skal også styrkes! Tommy Lynnerup guider dig igennem relationsforståelse mellem dig og barnet, og hvordan relationerne kommer i spil i forbindelse med konflikthåndtering. Kurset giver gode råd til konflikthåndtering, arbejdet med udvikling af selvværd, tryghed og hvordan vi kan give børnene kendskab til deres egne følelser og behov.

Læringsmål

  • Indsigt i relationsforståelse og konflikthåndtering
  • Indsigt i arbejde med børns selvudvikling

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.

Lektioner

1.  Skab et trygt rum for barnet

Første lektion omhandler, hvordan du som voksen går barnet i møde i relationen. Derfor er starten hvordan du selv møder barnet, hvilken energi, hvilke grænser og hvilke følelser du pålægger barnet.  

8 minutter

2.  Barnets tryghed under konflikthåndtering

Anden lektion fortsætter med hvordan den voksne skaber tryghed for barnet, så barnet kan åbne op og forstå de følelser og grænser de selv har.

10 minutter

3.  Selvværdsudvikling

Som fortsættelse til relationen, skal du anerkende barnet og de følelser de er i. Næste skridt er, at den voksne skal lytte til barnet. 

7 minutter

4.  Gode rammer for selvværdsudvikling

Lektionen omhandler hvordan barnet lærer sine grænser at kende og derved kan håndtere sine følelser fremadrettet. Der bliver præsenteret tre adfærdsmønstre, og hvordan vi skal forholde os til disse.  

5 minutter

5.  Grænsesætning

Sidste lektion omhandler hvordan man lige lytter til sig selv for at kunne skabe en relation til barnet. Der vil på lektionen yderligere være en række gode råd til hvordan man laver grænser og hvordan man viser hvad man gerne vil.

3 minutter

Tommy Lynnerup

Tommy  Lynnerup

Forældre coach, foredragsholder og afholder af forældre kurser. Speciale inden for ADHD-børn.

Tommy Lynnerup er foredragsholder, forældrerådgiver, bisidder og tidligere underviser på UCN i Ålborg. Han har sit eget coaching firma, Tommylynnerup.dk.