Denne video er en forsmag på kurset. Start kurset for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-08-10

Konspirationsteorier i den digitale tidsalder

Varighed 38 minutter

Online forløb om konspirationsteorier for lærere og elever/studerende. Hvad er konspirationsteori, hvordan ser det ud rent historisk, hvorfor spreder det sig så meget under corona pandemien, og hvad er forskellen på en sjov/harmløs teori og en der er skadelig for dig selv og andre.

Hvordan snakker du som underviser med dine elever om konspirationsteorier? Hvordan kan du som studerende forholde dig til konspirationsteorier? Det er nogen af de emner Maia vil komme ind på i dette kursus.

Læringsmål

  • Undervisningsmetoder

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.

Lektioner

1.  Hvad er en konspirationsteori?

Vi gennemgår hvad konspirationsteorier er og hvilke faktorer der er med til at forstærke effekten af konspirationsteorier.

7 minutter

2.  Konspirationsteorier under pandemien

Vi gennemgår de forskellige grunde der kan være til at mængden af spekulation og konspirationsteorier har taget endnu mere til under den verdensomspændene pandemi.

15 minutter

3.  Kritisk tænkning

Vi taler om hvordan man kan snakke og arbejde med sine venner, familie og elever om at tænke kritisk i fhorhold til information - samt hvordan det kan være at folk hopper med på konspirationsteorier. 

10 minutter

4.  Konspirationsteorier og unge

Vi kommer med nogle anbefaleinger og ideer til hvordan man som lærer kan tale med og undervise sine elever i konspirationsteorier. 

6 minutter

Konspirationsteorier i den digitale tidsalder

Maia Kahlke Lorentzen

Maia Kahlke Lorentzen

Researcher og formidler internetkultur, online hadfællesskaber og digital chikane.

Maia er specialiseret i digital kultur, online had-fællesskaber og digital chikane. Hun har mange års erfaring som oplægsholder. Forfatter til bogen "Kan Trold Tæmmes"