Denne video er en forsmag på kurset. Start kurset for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-08-24

Et enkelt klik for dig. Et ødelagt ungdomsliv for mig

Varighed 44 minutter

Digitale krænkelser er et fænomen i hastig udvikling i en tid, hvor alle med en smartphone i hånden kan dele sig selv eller andre med ét enkelt klik. I hver udskolings- og gymnasieklasse i Danmark sidder gennemsnitligt én elev, der inden for det seneste år har fået deres intime billeder delt uden samtykke.

Som underviser spiller du en vigtig rolle i kampen mod digitale krænkelser, for du kan være den, der hjælper unge til at reflektere over deres egen rolle i den digitale verden, så de forstår, hvor altødelæggende det kan være at dele andre uden samtykke. På dette kursus kan du blive klog på fænomenet digitale krænkelser og de kønsnormer og hierarkier, der ligger bag unges delinger af sig selv og hinanden. For det er afgørende at kende til, hvis du vil være den, der kan række hånden ud og hjælpe på god måde, hvis skaden sker på din skole.

Læringsmål

  • Undervisningsmetoder

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.

Lektioner

1.  Præsentation

Vi præsenterer underviser og kurset.

3 minutter

2.  Unge og deres skærme

Vi taler om hvordan unges online live er skjult for deres forældre, og hvor svært det er at kontrollere eller holde øje med. 

4 minutter

3.  Hvad er digital krænkelse

Vi gennemgår defination på digital krænkelser og eksempler på det - også fra den virkelige verden.

5 minutter

4.  Tal

Vi gennemgår statistik inde for digitale krænkelser hos unge, og hvor udbredt problemet er.

2 minutter

5.  De psykologiske konsekvenser

Vi ser på hvordan at de psykologiske konsekvenser i digital krænkelsr svarer til de samme psykologiske konsekvenser som var man blevet udsat for et fysisk overgreb.  

20 minutter

6.  Dem der deler

I denne lektion hører vi unge fortælle om hvorfor de har delt billeder og lign. så vi kan se på hvad det erder ligger bag motivationen og kulturen ved at dele andres intime billeder.

11 minutter

Et enkelt klik for dig. Et ødelagt ungdomsliv for mig

Milla Mølgaard

Milla  Mølgaard

Selvstændig medierådgiver, foredragsholder og freelancejournalist i virksomheden Journalistmillas Bureau

Milla er selvstændig medierådgiver, foredragsholder og har været reporter og redaktør gennem et årti på Politiken. Hun er forfatter til 'Min teenager deler da ikke nøgenbilleder' og 'DELT - en bog til unge om digitale sexkrænkelser' og tilrettelægger på podcasten ‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’. Dansk repræsentant i EIGEs journalistiske netværk (European Institute for Gender Equality under EU)