Denne video er en forsmag på kurset. Start kurset for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-09-15

Eksamensangst

Varighed ca. en time

Frank Knudsen er en dybt engageret- og karismatisk foredragsholder, som giver et jordnært, energisk og inspirerende indblik i relationer, konflikthåndtering og motivation.

Hvordan håndterer vi modstand i det daglige? I sine jordnære og praksisorienterede foredrag stiller Frank Knudsen skarpt på konflikthåndtering, ”ja-dage” både på job og hjemme samt vores evne til at kigge indad og starte med os selv, når vi møder modstand. Med afsæt i sit kendskab til livskriser har han i dag privat klinik, hvor han dagligt møder unge og voksne, der ønsker at skabe forandringer i deres liv. Denne praksiserfaring samt et solidt teoretisk grundlag gør, at Frank formår at give et ægte og nuanceret indblik i den sammenligningskultur, der præger vores hverdag.

Læringsmål

  • Få indsigt i redskaber til at håndtere modstand i det daglige
  • Få indsigt i redskaber til at håndtere eksamensangst

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.

Lektioner

1.  Et dårligt råd og ”NAT-tanker”

Vi taler om hvad der sker mentalt når man får angst - og et ubrugeligt råd man ikke bør give til dem i angst og nervøsitet.

12 minutter

2.  Kroppens reaktion

Vi ser på hvad der sker i kroppen når det er man går i forsvarsmode og får angst.

5 minutter

3.  Du er normal!

Vi taler om det at ændre sin tilgang til eksamensangst - at undgåelse ikke er svaret.

5 minutter

4.  Redskaber og strategier

I denne lektion går vi ind og ser på hvordan tankerne har indflydelse på eksamensagnst, det at kunne styre sit fokus, og hvordan hjernen ikke kender til ordet 'ikke'.

16 minutter

5.  Succescirklen

I denne lektion introducerer vi succescirklen som et tilstandsværktøj - at kunne finde den optimale tilstand man vil være i til eksamen.

8 minutter

6.  Nuets Ø

Vi gennemgår hvordan tankerne kan flyve afsted og fokusere på det man ikke kan ændre, men i stedet bør prøve at kunne være i nuet og være til stede. 

12 minutter

7.  Top 10

I denne sidste lektion præsenteres 10 god råd og fif til dem som skal til eksamen.

9 minutter

8.  Hvad har vi lært

Vi tager en kort opsummering af de pointer der har været igennem kurset omkring eksamensangst.

6 minutter

9.  FAQ

I denne lektion svarer Frank Knudsen på nogle ofte stillede spørgsmål i forbindelse med eksamensangst.

7 minutter

Eksamensangst

Frank Knudsen

Frank Knudsen

Foredragsholder, konfliktcoach og mentor.

Frank er uddannet lærer og er i dag certificeret Master- og konfliktcoach og har i en lang årrække været efterskolelærer og mentor på en eliteidrætsefterskole. I sine foredrag stiller han skarpt på konflikthåndtering, relationsarbejde, ”ja-dage” både på job og hjemme, samt vores evne til at kigge indad, når vi møder modstand i det daglige. Med afsæt i sit kendskab til livskriser har han i dag privat klinik, hvor han dagligt møder unge og voksne, der ønsker at skabe forandringer i deres liv. I klinikken møder han jævnligt mennesker, der er bundet af, hvad andre tænker om dem i en sammenlignings- og filterverden, der kan være rigtig hård at være en del af.