Varighed 42 minutter
Kurset giver viden til bedst muligt at støtte børn. Du hjælpes til at afklare, hvad der ligger inden for dit arbejdsfelt, og hvad der skal sundhedsekspertise til.
Tenna Liltorp fører dig igennem den sygelige angsts mange former. Målet er at få viden til bedst muligt at støtte børn. Sammen med en rigtig god og anvendelig værktøjskasse, giver det dig mulighed for at skelne mellem den lidelsesfulde og begrænsende angst og den ikke sygelige angst - et kursus du kan vende tilbage til, når du står i en situation med usikkerhed omkring angst.
Læringsmål
Kurset henvender sig til lærere, pædagogisk personale, skoleledere og andre i kommunen med interesse for emnet.
Kurset præsenteres her, samt hvilke emner der bliver gennemgået på de følgende lektioner.
Første lektion omhandler normal angst, som er instinktiv reaktion på en reel fare.
Anden lektion omhandler patologisk angst, som vil blive aktiveret i situationer hvor der ikke er fare på færde eller man overvurderer situationen.
Tredje lektion fortsættes med årsagerne til angst, som kan være svært at fastsætte. Der vil på lektionen blive præsenteret en række eksempler på, hvad der kan være årsag til angsten.
Der bliver på lektionen præsenteret den kognitive diamant, som benyttes til at fastlægge angstens komponenter.
Lektionen omhandler hvordan man opdager, at et barn har angst. Her vil der være eksempler på, hvordan angsten kommer til udtryk, samt hvordan man håndterer de forskellige typer for angst.
Sidste lektion omhandler hvilke muligheder man har som forældre og lærer. Ofte vil voksne hurtigt løse barnets angst og går hurtigt til barnet og forsøger at løse deres angst, hvor det er vigtigt at man holder igen og giver sig tid til at lytte til situationen og angsten.
Der opsummeres på hvad der er gennemgået på kurset, samt hvilke værktøjer man kan benytte fremadrettet.
Tenna Liltorp er privatpraktiserende autoriseret psykolog, og arbejder til daglig i Århus med børn, unge og voksne, der lider af angstproblematikker som f.eks. OCD.